Welkom bij Motion Sportsoftware

Tips & Tricks met Vincent Rijk

2012-05-01 17:59:40 door Maarten Koolen

Download hieronder nu de leuke PDF: Tips & Tricks met Vincent Rijk

Download: Tips & Tricks met Vincent Rijk


Amsterdamse Golfshow

2012-03-27 21:16:40 door Maarten Koolen

Afgelopen 16 t/m 18 maart vond in de RAI de Amsterdamse Golfshow plaats. En Motion Sportsoftware was er bij. We hebben met een team van drie personen, drie dagen lang Artemis gedemonstreerd aan het grote golfpubliek. Wat we vaak hoorden was dat we het enige vernieuwende onderwerp waren. Leuk om te horen. Wat we ook vaak hoorden van bezoekers was de vraag, waarom gebruikt onze Pro geen videoanalyse? Het antwoord op die vraag is omdat ze Artemis niet kennen en daarom zijn we op de beurs om ons te laten zien. Artemis is nederlandstalig en goed. Het gebruiksgemak zit hem in de makkelijke koppeling met USB camera's. En als de eerste USB 3.0 camera's uitkomen, gaan we grote stappen zetten.


Vertegenwoordiging in Belgie door Yannick van Steenlandt

2012-03-20 11:09:29 door Maarten Koolen

Sinds kort heeft Motion Sportsoftware ook in Belgie een vertegenwoordiging. Yannick van Steenlandt is onze nieuwe reseller. Yannick heeft veel ervaring vanuit zijn professie als cameraman. De combinatie met videoanalyse is daarom een heel geschikte. Hij zal u goed kunnen adviseren over onze software, maar tevens over de wijze waarop u uw beelden kunt maken en inladen in de beide programma's die wij voeren (Ares en Artemis). Onder het tabblad contact kunt u vinden hoe u hem kunt bereiken. yannick heeft zijn eerste succes al op zijn naam staan. De voetbalclub  Berlare gaat met videoanalyse aan de slag. Wie volgt?


Alles over golf & lifestyle event

2012-02-10 15:04:13 door Maarten Koolen

De grootste interactieve golf & lifestyle beurs van Midden en Zuid Nederland vindt plaats in Den Bosch. Motion Sportsoftware is erbij! Wij demonstreren er onze videoanalyse software. Bezoek onze stand op de marktplaats. Voor de golfliefhebber hebben we een aantal toegangskaarten ter waarde van euro 12,50 gratis weg te geven. Stuur ons een mailtje met uw adresgegevens en wij sturen u de toegangskaart toe!

info@motionsportsoftware.nl


Graaf Engelbrecht opent sporthal

2012-01-26 14:10:46 door Maarten Koolen

Op woensdag 25 februari was de feestelijke opening van de nieuwe sporthal van Scholengemeenschap Graaf Engelbrecht in Breda. De genodigden konden kennis maken met de nieuwe sporthal door onder andere een workshop boksen onder leiding van Arnold Vanderleyde de oud-olympisch bokskampioen. Motion sportsoftware heeft Artemis mogen installeren in deze nieuwe sporthal. via de functie timeshift in dit programma kunnen leerlingen als zij een sprong gemaakt hebben hun eigen prestaties terugzien. Dat zorgde voor veel enthousiasme bij de uitvoerende maar ook bij de docenten die dit een welkome aanvulling vinden in de sportklas. Het Graaf Engelbrecht heeft als school een echt sportprofiel.


Motion Sportsoftware naar beurs

2012-01-19 15:22:15 door Maarten Koolen

Motion Sportsoftware neemt op 9-10-11 maart deel aan Alles over Golf & Lifestyle Event in de Brabant Hallen in Den Bosch. Wij gaan ons pakket Artemis uitgebreid demonstreren tijdens deze dagen. Bezoekers aan de stand kunnen een speciale beurskorting krijgen. Houd onze berichten in de gaten via twitter en onze eigen nieuwsbrief. Allesovergolfenlifestyleevent.nl


Video analyse in de gymzaal

2011-12-13 20:35:29 door Maarten Koolen

Het Gertrudiscollege uit Roosendaal is de eerste Scholengemeenschap die gebruik gaat maken van video analyse in de gymzaal. Na een grondige afweging en analyse van concurrerende pakketten is gekozen voor Artemis Advanced. De prijs/prestatie verhouding en de soepele aansluitmogelijkheden voor een camera gaven de doorslag. Het complete leveringsprogramma bestaat uit een Led Beamer, een uEye usb camera met een framerate van maar liefst 75 fps en een USB key voor Artemis Advanced. Het video analyse programma voor de individuele sporter. De gymlessen worden weer interessant en niet in de laatste plaats voor de leraar zelf. Proficiat met de keuze.


Coachen een veelzijdig vak

2011-10-06 15:34:57 door Maarten Koolen

NLcoach organiseerde op vrijdag 30 september 2011 in Groningen van 16.00 - 20.30 uur samen met Olympisch Netwerk Noord-Nederland het congres 'Coachen, een veelzijdig vak'.

Als trainer-coach moet je overal verstand van hebben. Je geeft techniektraining, kracht- en conditietraining en mentale training. Jebegeleidt talenten en dient op een goede manier om te gaan met ouders. Om de slag niet te missen dien je als trainer-coach op de hoogte te zijn van sociale media zoals Twitter, Facebook en Hyves. Daarnaast moet je een team samen kunnen stellen en moet je weten hoe om te gaan met het thema communicatie. Kortom, coachen is een veelzijdig vak!

In het plenaire gedeelte komt Hakim Salem aan het woord. Hij is de nieuwe trainer-coach van basketbalclub GasTerraFlames uit Groningen. Afgelopen seizoen was hij de trainer-coach van Amsterdam waarmee hij op de achtste plaats eindigde. Hij gaf vanuit eigen ervaring zijn visie op de veelzijdigheid van het vak van trainer-coach.

Na het plenaire gedeelte waren er in totaal vijf workshops die Kelly Dekker, Jeroen Ritsema, Tamara Kramer, Wietske de Ruiter en Martijn van Westerop verzorgden! Motion Sportsoftware was er met een stand aanwezig. Hakim Salem onderstreepte tijdens zijn betoog het belang van video analyse, zeker ook voor het opnemen van de training. Tijdens de workshops hebben we veel nuttige contacten kunnen leggen met toekomstige gebruikers.


Update Artemis

2011-09-23 13:07:53 door Maarten Koolen

Artemis heeft weer een aantal verbeteringen ondergaan. In het gebruik van het tekengereedschap is dat het beste zichtbaar. Vanaf heden kan in de versies Elite en Advanced het tekengereedschap met een geplande tijd in beeld gebracht worden. Met de rechtermuisknop kan men in het beeld alle tekenfuncties bedienen per microplayer. Ook kan men teksten en kleuren in een beeld per item afwisselen. De bewerkingen blijven in de video, worden dus automatisch opgeslagen. Ook de video file manager is uitgebreid. Opgeslagen video gaan standaard naar captured videos, maar kunnen nu ook rechtstreeks naar eigen mappen worden gestuurd. Meteen een CD branden of rechtstreeks naar de USB Stick verplaatsen gaat nu razendsnel. Vanaf de USB stick importeren naar de bewerkingssoftware is een fluitje van een cent geworden. Nu als free trial te downloaden ervaar het gemak van Artemis in de praktijk. Sterke verbeteringen zonder dat daarvoor een prijsverhoging zal worden doorgevoerd!!!


Gratis DEMO middag verlengd! Schrijf nu in!

2011-07-14 10:10:20 door Maarten Koolen

Na de vakantie starten we met demo-middagen om kennis te maken met de software van Motion Sportsoftware. Dat zal steeds op maandagmiddag plaats vinden van 14.00 tot 16.00 uur. Er is plaats voor 5 inschrijvers die geheel gratis de demo kunnen bijwonen. Wij gaan u laten zien hoe u de software kunt inzetten voor uw sport of als medische toepassing bijvoorbeeld voor ganganalyse.

De komende middagen zijn voor u gereserveerd!

Plaats: Vossenbeemd 111E, Helmond

Maandag 12 september - Artemis voor Individuele bewegingsanalyse

Maandag 19 september - Ares  voor Teamsporten

Maandag 26 september - Artemis voor Individuele bewegingsanalyse

Maandag 3 oktober - Ares  voor Teamsporten

Maandag 10 oktober - Artemis voor Individuele bewegingsanalyse

Maandag 17 oktober - Ares  voor Teamsporten

Maandag 24 oktober - Artemis voor Individuele bewegingsanalyse

Maandag 31 oktober - Ares  voor Teamsporten

Maandag 7 november - - Artemis voor Individuele bewegingsanalyse

Schrijf nu in door een mail te sturen naar info@motionsportsofware.nl


Stand Motion Sportsoftware Congres 25 juni 2011

2011-06-25 22:21:14 door Maarten Koolen

Op 24 en 25 juni heeft Motion Sportsoftware deel genomen aan het Congres met de naam Wel winnen he! De TU Eindhoven is de gastheer voor de organisatie Sport en Co. Op vrijdag werd de deelnemers een theatervoorstelling gepresenteerd gebaseerd op Positief Coachen een concept van Ewald van Kouwen. Op zaterdag gevolgd door een inleiding van Toon Gerbrands die in 1,5 uur door de wereld ging van de moderne coach en de motieven die zij hanteren. Ook het profiel van de speler van de 21e eeuw werd gepresenteerd.

Motion Sportsoftware was met een bemande stand aanwezig om de bezoekers van extra informatie te voorzien. Een van de workshoponderwerpen betrof namelijk video analyse. Niek de Groot van Tosport leerde de bezoekers dat kijken anders is dan zien. Een succesvolle dag bezocht door trainers en coaches uit Nederland en Belgie.


Nieuwe Motion Sportsoftware website

2011-05-25 09:28:02 door Maarten Koolen

Motion Sportsoftware is een toonaangevend bedrijf voor de levering van Videoanalyse software in Europa. Gestart in Nederland wordt sportief Europa voorzien van betaalbare software. U kunt vanaf heden gebruik maaken van de nieuwe webwinkel om uw software, service of accessoires te bestellen.

 

Motion Sports Software is a leading provider of sports software. She is able to have the lowest rates in the world to deliver software as compared to the more expensive competitors substantially equivalent. Users are trainers and coaches from both professional and amateur sports. Motion Sports Software provides software support for analysis of the movements of the athlete and the tactical moves in the team sports.


Motion Sportsoftware on Linkedin   Motion Sportsoftware on Twitter   Motion Sportsoftware - Blog   Motion Sportsoftware - You Tube